Mosselen op z’n oosters.

Dit recept is voor 4 personen.

Benodigdheden Mosselen

  • Mosselen 2 kg.
  • Arachideolie 1 eetlepel
  • Prei 1 stuk.
  • Paprika rood 1 stuk.
  • Courgette 1 stuk.
  • 1 ui wit 1 stuk.
  • 1 ui rood 1 stuk.
  • Rode peper 1 stuk.
  • Koriander ½ bosje.
  • Limoen 2 stuks.
  • Ketjap 1 dl
  • Witte wijn 2 dl.
  • Sesam zaadjes 2 eetlepels.

Materialen.

  • Kookpan met deksel
  • Zeef
  • Pollepel

Mosselen op z’n oosters.

Bereidingswijze

Mosselen

  1. Maak je mosselen schoon: een wasbak vullen met koud water. Doe hierin je mosselen wacht minimaal 5 minuten de mosselen die omhoog komen drijven weg doen, dit geld ook voor de kapotte mosselen. Herhaal dit proces 3 keer.
  2. Daarna je mosselen afspoelen en in een zeef doen.
  3. Snijd de koriander en rode peper fijn maar bewaar een aantal blaadjes koriander voor je af garnering.
  4. Snijd de overige groenten in grove stukken.
  5. In de grote pan warm je de arachideolie olie op. Doe hier dan je schoongemaakte mossels in.
  6. Bak deze aan en roer goed door met behulp van je pollepel.
  7. Voeg je grof gesneden groenten toe (Niet de koriander en rode peper) en bak ze even mee.
  8. Daarna afblussen met je witte wijn. En doe je deksel erop voor 10 minuten.
  9. Verwijder de deksel voeg de helft van je ketjap en je koriander en peper toe en roer nog eens goed door. Weer de deksel erop doen voor 5 minuten.
  10. Voeg de laatste ketjap toe en roer nog een keer door zeef nu het geheel en vang het vocht op.

Dresseren van het bord.

  1. Diep bord
  2. Doe hier je gezeefde mosselen in.
  3. Kleed over het geheel aan met de blaadjes koriander verspreid over het bord en gerecht heen.
  4. Verdeel het deel van vocht over de bordjes.
  5. Als laatste de sesam zaadjes verdelen.
2018-12-11T15:01:11+00:00

Geef een reactie