Pompoen soep met pesto van de pit

Dit recept is voor 10 personen.

Benodigdheden Soep

  • Butternut pompoen 1 stuk.
  • Kippenbouillon 1 liter.
  • Melk 1 dl.
  • Knoflook 2 teentjes.
  • Rode ui 1 stuk.
  • Peper 2 eetlepels.
  • Arachideolie 1 eetlepel.

Benodigdheden pesto

  • Pompoen pitten van de butternut pompoen.
  • Rucola 100 gram.

Materialen.

  • Grote Kookpan.
  • Blender.
  • Bakpan.

Pompoen soep met pesto van de pit.

Bereidingswijze

Pompoensoep

  1. Maak je pompoen schoon met een sterk mes. Bewaar de pitten voor de pesto.
  2. Snijd de ui en knoflook in grove stukken.
  3. Bak je pompoen, ui en knoflook aan in de olie tot ze goed bruin zijn in een grote kookpan.
  4. Voeg je liter kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Zeef je massa pompoen doe deze in de blender en bewaar het vocht.
  6. Blender het helemaal fijn en voeg beetje voor beetje het vocht toe tot gewenste dikte. En doe het weer terug in de pan.
  7. Je hoeft de blender nog niet schoon te maken want je gaat in hetzelfde de pesto maken.

Pesto

  1. Bak je pitten bruin in een droge bakpan.
  2. Doe het dan in de blender met je rucola.
  3. Als af garnering doe je een flinke lepel van de pesto in je soep.
2018-12-11T15:01:49+00:00

Geef een reactie