Stamppot bitterballen

Dit recept is voor 4 personen.

Benodigdheden gevulde courgette

  • Boerenkool 300 gram.
  • Kruimige aardappels 200 gram.
  • Gekookte ham 50 gram.
  • Paneermeel naturel 1 pak.
  • Peper 1 theelepel.
  • Nootmuskaat 1 theelepel.

Materialen.

  • Bakpan.
  • Kookpan.
  • Oven.

Stamppot bitterballen.

Bereidingswijze

Stamppot

  1. Maak je aardappels schoon en zet deze op in een kookpan met water tot ze onderstaan op hoog vuur samen met je boerenkool.
  2. Snijd je ham in blokjes en bak deze krokant in de pan.
  3. Stamp je puree fijn en meng deze met de ham peper en nootmuskaat.
  4. Maak gelijke balletjes en paneer deze met je paneermeel.
  5. Bak deze in een droge pan bruin en doe deze op een bak plaat.
  6. Doe ze in de oven op 200 graden voor 4 minuten.
  7. Maak eventueel een dip met yoghurt en peper.
2018-12-11T15:03:27+00:00

Geef een reactie