Zalm flappen

Dit recept is voor 8 personen

Benodigdheden zalm flappen

  • Zalm 1 blik 100 gram.
  • Prei 1 stuk.
  • Hartig taart deeg 1 pak diepvries (zitten 10 stuks in).
  • Melk 2 eetlepels.
  • Knoflook 2 teentjes.
  • Peper 2 eetlepels
  • Ei 1 stuk.

Materialen.

  • Kookpan.
  • Diep bord.
  • Kommetje.
  • Kwast.
  • Oven.
  • Oven rooster
  • Bakpapier.

Bereidingswijze

Zalmflappen

  1. Maak je blik zalm open en leg deze met vocht en alles in een diep bord.
  2. Verwijder met hulp van een vork de dikke graten.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd deze samen met de prei in fijne stukjes
  4. Doe in een kookpannetje je schoongemaakte zalm warm deze goed op.
  5. Voeg daarna je prei, knoflook en peper toe.
  6. Leg je 10 stukken deeg open en verwijder het plak folie.
  7. Verdeel het zalm prei mengsel over deze 10 plakken aan 1 kant van je deeg.
  8. Plak ze dicht met behulp van een vork en glaasje water waardoor je steeds met je vork dipt in het water en vervolgens je deeg dicht duwt.
  9. Prik als laatste gaatjes aan de bovenkant
  10. Met behulp van een kwastje het heel ei mengen in een kommetje en bestrijd dit over je 10 flappen.
  11. Doe ze in de oven op 200 graden voor 10 tot 12 minuten.
2018-12-11T15:03:50+00:00

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw ervaring kunnen verbeteren op onze site. Wil je meer informatie over onze privacy verklaring, klik op privacy verklaring Ok