Hoe je goede voornemens wél kunt behalen!

Het einde van het jaar is in zicht, over enkele dagen is het alweer 1 januari, de dag waarop nieuwe plannen worden gestart en nieuwe doelen worden gesteld. De decembermaand geeft ons dan ook de gelegenheid om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar. Een moment van bezinning en reflectie. Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurt, de hoogtepunten en wellicht de dieptepunten zijn onlosmakelijk verbonden met 2018. 

Misschien wil je vanaf 2019 dingen ánders gaan doen, 
wil je jezelf meer rust gunnen in je drukke werkleven, wil je jezelf zelfverzekerder voelen of wil je beter op je gezondheid letten. Goede voornemens horen er dan ook een beetje bij, maar halen het meestal niet tot de praktijk! Ongetwijfeld heb je een paar goede voornemens in je achterhoofd zitten maar ergens heb je al het vermoeden dat het je niet gaat lukken om deze voornemens langer vol te houden dan (de eerste week van) januari. Sommigen van ons zijn hier al mee bekend en nemen niet eens de moeite om nog goede voornemens te stellen. Maar waarom lukt het de meeste van ons niet!?

Waarom goede voornemens niet werken?

Eigenlijk zijn goede voornemens gewoon verpakte doelen, die in een mooi jasje worden gestoken zo aan het begin van het jaar. Het feit dat ze vaak niet werken ligt aan het volgende: Het woord wat in goede voornemens terugkomt is vaak: Stoppen! Stoppen met snoepen, stoppen met vetten of stoppen met wijntjes. Jezelf dingen verbieden werkt nou eenmaal minder goed. Je herkent het vast wel dat juist de dingen die verboden zijn, aantrekkelijker worden.

Zorg dus dat je voor jezelf voldoende alternatieven hebt en dat je dus keuzevrijheid bewaart. Drastische aanpassingen in je leven aanbrengen zijn moeilijk vol te houden op de lange termijn. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal vraagt het veel. Ook heb je al vrij snel je doel niet behaalt, wanneer je bijv. tóch een keer een snoepje pakt, of een wijntje nuttigt op een feestje. De moed zakt ons dan in de schoenen, en het goede voornemen is van de baan.

Je kijkt bij het stellen van doelen vaak naar het einddoel. ‘Ik wil 20 kilo afvallen’ is een voorbeeld van een doel wat je op 1 januari kan stellen. Natuurlijk is het goed te doen om in het jaar 2019 20 kilo af te vallen, maar juist omdat het resultaat nog zo ver vooruit ligt is het moeilijk om de motivatie vast te houden. Vooral wanneer je nog niet precies hoe je dat überhaupt gaat aanpakken! Wat moet je allemaal doen om 20 kilo af te vallen, heb jij enig idee?

Naar welk resultaat wil jij toewerken? Probeer eens behapbare tussendoelen te stellen. Wat kun je bijvoorbeeld in januari al doen, of zelfs deze week al? Vermijd drastische aanpassingen in je levenspatroon. Zorg dat je kleinere doelen kan behalen die je blijven motiveren. Zo kun je vaker successen vieren, en zonder teleurstellingen het nieuwe jaar ingaan! Ook kleine stappen kunnen groot resultaat leveren! Juist omdat behapbare stappen gemakkelijker zijn om te behalen, en je geleidelijk aan in de goede richting duwen. Zolang je geen drastische doelen stelt, kun je simpelweg ook niet ‘drastisch terugvallen’.

Wat kun je vandaag al doen? 

Maak vanavond tijdens het kerstdiner van de gelegenheid gebruik en vertel je familie eens over jouw goed voornemen! Het is namelijk bewezen dat wanneer we onze doelen met onze omgeving delen, we meer gemotiveerd zijn om ze te behalen.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Welke persoonlijke doelen heb jij gesteld voor het nieuwe jaar? Neem ze mee naar de volgende coachingssessie!

Wij wensen je prettige kerstdagen en
een gezond nieuwjaar vol met overwinningen!

Klantervaringen

Ik twijfelde om naar Slank4ever te gaan omdat ik dacht dat dat alleen maar voor mensen was die écht met overgewicht kampen. Betsy en Hans lieten me inzien dat dat niet zo was. Ook voor mensen zoals ik, die hun gewicht willen behouden, is een specialiteit van Slank4ever. Beweging en voeding  is belangrijk vertellen Betsy en Hans maar 80% is mindset, een gedragsverandering. Bewustwording van je eet- en leefstijl die je kan volhouden in je dagelijks leven daar draait het om.

Nancy

Betsy is nu mijn stok achter de deur die me blijft motiveren. We eten weer met het hele gezin samen, normale gezonde voeding die ik gewoon in de supermarkt kan kopen. Mijn man is zelf enthousiast geraakt, steunt me enorm en we voelen ons veel fitter en vitaler.

Susanne

Bij Slank4ever hebben ze ons laten inzien waar onze valkuilen liggen, hoe we moeten omgaan met alledaagse situaties en de verleidingen in de supermarkt, feestjes, etentjes en recepties het hoofd kunnen bieden, zegt Hetty.

Hetty

Van Betsy kreeg ik veel inzichten en handvaten om gezond met mijn eet- en leefstijl om te gaan. Ik kan niet meer keihard rondjes rennen. Maar door mijn leven anders in te richten en andere keuzes te maken heb ik wel de potentie om fit en vitaal 115 jaar oud te worden.

Lydi

Na jaren van fanatiek volleybal spelen, moest ik afhaken wegens blessures. Het sporten kwam op een lager pitje te staan en mede door mijn leeftijd en een zittend beroep begonnen de kilo’s er aan te komen. Ik was op zoek naar iemand die mij kon motiveren en stimuleren om me hier bij te helpen. Maar wilde zeker geen crash dieet.

Zo kwam ik terecht bij Betsy van Slank4ever in een persoonlijk intake gesprek bracht ze mijn persoonlijke situatie in kaart liet me inzien waarom motivatie komt en gaat en dat dat te maken heeft met het stemmetje in je hoofd die je telkens in een visuele cirkel houd waardoor je telkens de verkeerde keuzes maakt en steeds terugvalt in het oude gedrag.

Marie-José

Door een goede begeleiding van Betsy heb ik een goed inzicht gekregen in mijn eet en leefpatroon. Waarbij ik de rest van mijn leven normale gezonde voeding uit de supermarkt kan blijven eten waarbij de rest van de Familie gewoon kan mee eten. Geen honger meer hoeft te lijden of me telkens weer dingen moet verbieden.

Anja

In het intake gesprek merkte ik al dat dit de stok achter de deur was die ik nodig had, Betsy gaf gelijk inzichten in mijn leefstijl en waar ik tegenaan liep.

In het jaar dat Betsy mij coachte confronteerde ze mij vaak met mezelf, door me geregeld een spiegel voor te houden, waar ik niet altijd blij mee was. Maar juist door deze aanpak en het resultaat kon ik mezelf enorm motiveren om door te gaan, tenslotte moet ik het zelf doen.

Francis

Eindelijk afvallen, slanker worden, kilo’s verliezen of van dat buikje af?

Klik op de button en Betsy neemt gegarandeerd binnen 24 uur contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Maak een GRATIS afspraak
2019-01-08T16:33:07+00:00

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw ervaring kunnen verbeteren op onze site. Wil je meer informatie over onze privacy verklaring, klik op privacy verklaring Ok