Waarom afslanken en op gewicht blijven zo moeilijk is!

Bij het woord afslanken denk je als snel aan urenlang in de sportschool vertoeven, met zweet op je voorhoofd en hijgend als een paard dat spinninglesje ‘proberen’ of met pijn en moeite je hardloopconditie proberen te verbeteren.

Wanneer je denkt dat je veel gewicht gaat kwijtraken door flink te gaan sporten zit je er helaas naast. De methode ‘minder-eten-meer-bewegen-gewoon-volhouden’ heeft een succespercentage van niet veel meer dan nul procent. Uit onderzoek blijkt dat twee jaar lang meer bewegen je gemiddeld een gewichtsverlies van één procent oplevert. Dat zou dus i.p.v. 100 kg 99 kg zijn. Verder is gebleken dat acht maanden lang ruim 30 kilometer per week hardlopen ongeveer 3 kilo lichter maakt. Wekelijks 20 kilometer wandelen (over acht maanden) resulteert in één kilo lichaamsgewicht minder.

De reden waarom meer bewegen en minder eten op de lange termijn voor bijna niemand werkt is dat je lichaam een veel ingewikkelder systeem is dan deze simpele rekentruc. Denk eens aan je stofwisseling. Op het moment dat je lichaam ondervindt dat er minder voeding binnenkomt en meer energie verbruikt wordt zet het lichaam alles op alles om dit te compenseren. Je stofwisseling gaat in spaarstand en probeert minder energie te verbruiken en meer vet op te slaan. Dit zijn namelijk reserves voor als er in de toekomst nog eens minder voedsel binnenkomt. Die rommelige maag is ook een bescherming tegen te weinig eten, dat komt door het ‘honger-hormoon’, een stofje genaamd leptine, wat in reactie op voorgaande vrijkomt in je lichaam. Dat is vaak moeilijk te weerstaan. Je lichaam vraagt er dus om om het energietekort te compenseren met meer voedsel!

Door die balans in je lichaam te verstoren ga je dus tegen de natuurlijke behoefte van je lichaam in. Een energietekort zorgt ervoor dat jouw lichaam er alles aan gaat doen om dit te compenseren. Ondanks dat bewegen ontzettend gezond is (denk aan verminderde kans op diabetes, hart- en vaatziekten, en nog veel meer) gaat het niet helpen bij het daadwerkelijk afslanken.

Veel effectiever dan jezelf afbeulen in de sportschool en tegelijkertijd minder te eten is het om blijvend je voedings- en bewegingspatroon aan te passen, maar nog het allerbelangrijkste: je levensstijl. Om dat te kunnen moet je dus vaste patronen gaan loslaten en veranderen. Erachter komen wat bij jou past, wat jouw verleidingen zijn en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Je lichaam moet langzaam leren dat het geen behoefte meer heeft aan die vetten en suikers. Je moet de balans weer terug weten te vinden, ontdekken waar jouw lichaam behoefte aan heeft, een manier vinden die voor jou gemakkelijk is vol te houden om zo niet meer terug te vallen in het jojo-effect.

Groetjes,

Betsy

Klantervaringen

Ik twijfelde om naar Slank4ever te gaan omdat ik dacht dat dat alleen maar voor mensen was die écht met overgewicht kampen. Betsy en Hans lieten me inzien dat dat niet zo was. Ook voor mensen zoals ik, die hun gewicht willen behouden, is een specialiteit van Slank4ever. Beweging en voeding  is belangrijk vertellen Betsy en Hans maar 80% is mindset, een gedragsverandering. Bewustwording van je eet- en leefstijl die je kan volhouden in je dagelijks leven daar draait het om.

Nancy

Bij Slank4ever hebben ze ons laten inzien waar onze valkuilen liggen, hoe we moeten omgaan met alledaagse situaties en de verleidingen in de supermarkt, feestjes, etentjes en recepties het hoofd kunnen bieden, zegt Hetty.

Hetty

Van Betsy kreeg ik veel inzichten en handvaten om gezond met mijn eet- en leefstijl om te gaan. Ik kan niet meer keihard rondjes rennen. Maar door mijn leven anders in te richten en andere keuzes te maken heb ik wel de potentie om fit en vitaal 115 jaar oud te worden.

Lydi

Na jaren van fanatiek volleybal spelen, moest ik afhaken wegens blessures. Het sporten kwam op een lager pitje te staan en mede door mijn leeftijd en een zittend beroep begonnen de kilo’s er aan te komen. Ik was op zoek naar iemand die mij kon motiveren en stimuleren om me hier bij te helpen. Maar wilde zeker geen crash dieet.

Zo kwam ik terecht bij Betsy van Slank4ever in een persoonlijk intake gesprek bracht ze mijn persoonlijke situatie in kaart liet me inzien waarom motivatie komt en gaat en dat dat te maken heeft met het stemmetje in je hoofd die je telkens in een visuele cirkel houd waardoor je telkens de verkeerde keuzes maakt en steeds terugvalt in het oude gedrag.

Marie-José

Door een goede begeleiding van Betsy heb ik een goed inzicht gekregen in mijn eet en leefpatroon. Waarbij ik de rest van mijn leven normale gezonde voeding uit de supermarkt kan blijven eten waarbij de rest van de Familie gewoon kan mee eten. Geen honger meer hoeft te lijden of me telkens weer dingen moet verbieden.

Anja

In het intake gesprek merkte ik al dat dit de stok achter de deur was die ik nodig had, Betsy gaf gelijk inzichten in mijn leefstijl en waar ik tegenaan liep.

In het jaar dat Betsy mij coachte confronteerde ze mij vaak met mezelf, door me geregeld een spiegel voor te houden, waar ik niet altijd blij mee was. Maar juist door deze aanpak en het resultaat kon ik mezelf enorm motiveren om door te gaan, tenslotte moet ik het zelf doen.

Francis

Eindelijk afvallen, slanker worden, kilo’s verliezen of van dat buikje af?

Klik op de button en Betsy neemt gegarandeerd binnen 24 uur contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Maak een GRATIS afspraak
2019-03-18T14:19:34+00:00

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we uw ervaring kunnen verbeteren op onze site. Wil je meer informatie over onze privacy verklaring, klik op privacy verklaring Ok